Blog

Elektro mišićna stimulacija (EMS) – pravi trening za vas?

Elektro mišićnom stimulacijom (EMS) se postiže jača i intenzivnija kontrakciju mišića koja se inače može postići redovnim treningom.

Nemačko istraživanje pokazalo je da je EMS trening do 18 puta efikasniji od redovnog fitnesa ili treninga u teretani. Rezultati takođe pokazuju da se 20 minuta EMS treninga može uporediti sa tri seta 90-minutnog normalnog treninga sa tegovima.

Tokom same EMS vežbe nema pritiska na zglobove jer se tokom treninga ne koriste tegovi ili druge teže sprave koje opterećuju zglobove.

Mišićna stimulacija se dakle postiže uz pomoć elektro talasa, koji kontrahuju mišić, pa je sam trening izuzetno siguran i isključuje mogućnost povreda, koje su inače česte tokom konvencijalnog treninga.

EMS trening je tako takođe izuzetno pogodan za osobe koje imaju problema sa zglobovima, osteoporozu, uopšte za starije osobe i naravno sportiste i sportski aktivne osobe nakon rehabilitacije.

Mnogi ljudi pate od mišićnog disbalansa leve i desne strane tela, a najčešće su zahvaćeni delovi leđa i karlice, što sve dovodi do bolova u leđima. EMS treningom možete se fokusirati na problematične delove tela, gde jačate slabije mišićne skupine, i direktno vodite računa o zdravom skeletu i boljem držanju.Mišići su ti koji drže skelet uspravnim.

EMS trening donosi i druge zdravstvene prednosti:

  • Otklanjanje problema inkontinencije
  • Pozitivan učinak na krvne žile
  • Primetni efekti na ljudsku psihu i opšte blagostanje

Zakažite probni trening sa nama!